MANİSA / SARUHANLI - Paşaköy Mustafa İzci Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

OKUL TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

Kasabamızdaki ilkokul 1925 yılında açılmıştır. İlk öğretmenimiz Hafız Rüştü Bey’dir. Bugünkü anlamda eğitim öğretim yapan ilk ilkokul 1933-1934 yılında açılmıştır. Bu yıllarda 3 yıl süreli ilkokul eğitimi verilmiştir. 1939-1940 öğretim yılında beş yıllık eğitime başlanmıştır. Bugünkü binamız 1968 yılının aralık ayında tamamlanıp hemen hizmete açılmıştır.

Paşaköy mahallesinde Ortaokul 20.08.1971 tarihinde geçici binasında açılmıştır. 1989 yılına kadar geçici binada hizmet vermiştir. İlk olarak ortaokul müdürlüğüne Engin GÜREN atanmıştır. Sonrasında sırasıyla Mustafa DURMUŞ, Hamza DEMİR, Nurettin YILMAZ, Fahrettin NEVRUZ, Abidin UNCU ve Metin GÜL, Aylin ERÇİN, Zafer KURT atanmışlardır.

Manisa’nın eski milletvekillerinden Mustafa İZCİ’nin maddi katkıları ve mahalle halkının maddi ve manevi desteği ile yeni ortaokul binası yapılmış ve ortaokul kendi binasına taşınmıştır. Ortaokul ismi ise Mustafa İzci Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

22.08.1997 yılında mahallemizdeki ilkokul ve ortaokul birleştirilerek İlköğretim uygulamasına geçilmiştir. Okulumuzun da adı da değiştirilerek Paşaköy Mustafa İzci İlköğretim okulu olmuştur.

OKUL İDARESİ

Yayın: 21.05.2013 - Güncelleme: 12.03.2018 14:24 - Görüntülenme: 1247